Welkom op het Aurelius

Wat fijn dat jij er bent! Wij willen je met heel veel liefde meer informatie geven over ons onderwijs. Laten we beginnen bij het begin. Ons onderwijs geeft de mogelijkheid om de overstap naar het VO op jouw manier te maken! Het Aurelius College is voortgezet onderwijs in een vertrouwde pedagogische setting die kinderen herkennen van de basisschool. Een kleine school met aandacht, een vaste stamgroepleider, een tweejarige brede brugklas en een vast ritme.

Een dag op het Aurelius

Een dag op het Aurelius College.  

We beginnen de dag om 9.00 met de stamgroep in de kring. Wij vinden het fijn en gezellig om, voordat we aan hard aan het werk gaan, samen in te checken. Elke dag heeft de kring een ander thema. Tijdens de kring debatteren we over actualiteiten, lezen we samen in onze favoriete boeken, reflecteren we op hoe het gaat op school en plannen we ons werk.    

Na de kring start de blokperiode. Tijdens de blokperiode werk je zelfstandig aan je (huis)werk taken. Jouw stamgroepleider is aanwezig om je te helpen als je vastloopt! De rest van de dag zijn er verschillende vakexperts die jou lesgeven over hun vakgebied. Elke periode staat tijdens de lessen één thema centraal. De dingen die je leert tijdens de lessen hebben met dit thema te maken, zo zie je dat alle vakken stiekem best veel met elkaar te maken hebben.  

Bij het vak Wereldoriëntatie ga jij ontdekken waar jouw interesses liggen en leg je verbanden tussen wat je hebt geleerd in het thema met de wereld om ons heen. Tijdens wereldoriëntatie bereid je ook de viering voor: waarbij je vrienden en familie laat zien wat je over dit thema hebt geleerd!  

We sluiten de dag af met gym of keuzewerktijd. Keuzewerktijd is 1 dag in de week verplicht. Op andere dagen mag jij zelf kiezen of je op school blijft om je taken af te maken. Jouw stamgroepleider is aanwezig om je vragen te beantwoorden. Vier dagen in de week ben je om 15.30 uit. Op 1 dag in de week sluiten we de dag om 14.15 af.  

Extra open middag 2e ronde:

Mocht je nog niet de juiste school gevonden hebben, kom dan langs op maandag 3 april tussen 17:00 - 18:00 op het Aurelius college. Wij organiseren speciaal voor jullie een extra uurtje met informatie over ons onderwijs, om rond te kijken en je vragen te stellen. Kom je ook? Laat het ons even weten via deze link: 

Inschrijven open middag 2e ronde

 

Open dag en open lesmiddag

Wij willen jou heel graag onze sfeer en ons onderwijs laten zien, voelen en ervaren. 
Kom jij gezellig bij ons langs tijdens de open dag en/of de open lesmiddag?

Kijk voor meer informatie op onze pagina over onze open dagen.

 

Open dag

 

 

 

 

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie?

Of gewoon gedag zeggen?

 

Vul het formulier in!

Past het Aurelius bij jou?

Op het Aurelius College krijg je écht tijd om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wil. Hierin leer je over jezelf en de wereld om ons heen. Na een tweejarige brede brugperiode zet jij met vertrouwen de stap naar de 3e van jouw volgende middelbare school!

Inschrijven Open dag